lördag 28 mars 2020

Hemma igen

Varit hemma sen i måndag kväll, förkylningen är seg men blir kanske bättre, det finns ju grader i helvetet också...
Sista dagen i Costa Rica besökte vi en kaffe plantage som låg  på en bördig  sluttning av en vulkan. Folk visste ju om detta före och jag blev uppmanad att smaka när jag var där. Men fy f-n va äckligt. Jag kan förstå att människan går igenom så mycket besvär för att tillverka öl och vin, men så mycket som gjordes med kaffe bönan för att få fram en så vedervärdig dryck har jag ingen förståelse för. Faktiskt.

Maskineriet var av typ museikaraktär med remdrift till skalmaskiner och värmetrummor.  Hundraårig teknologi fungerar ännu.
Väl vid flygplatsen hade Corona slagit till i Latinamerika också, högtalarna basunerade ut att alla skulle hålla ett säkerhetsavstånd på minst 1,8 meter. Ja tjena att det fungerade. 
Väl i Amsterdam var söndagskvällens flyg till Sverige blivit inställda, så det blev en hotellnatt och sen tidigt flyg till Arlanda, medan det nybokade planet till Landvetter skulle gå halv sex. Men med alla ombokade och inställda flyg runtom Europa så blev det strul med incheckningen så blev flyget en timme försenat. Men hem kom man tillslut ändå.

Lite bilder av blommor och växtlighet, vilket fanns lika mycket av som alla fåglar.
















1 kommentar:

Roger Borg sa...

Välkommen hem Bosse - tur att du inte hamnade i månadslång karantän där borta! Mycket fina foton på grannlåten i naturen - flera perfekta för utställning/försäljning!
Hälsningar från Gullmarns södra sida
Roger