onsdag 11 april 2018

PreO Syd Svensk årspremiär

Jag Roger Borg, Sören Darell, Michael och Johan samåkte ner till Åhus nu i helgen för att delta i svenska säsongspremiären. Några hade redan varit ute i Europa och tävlat, i början på mars var det tävlingar i Lipica, Slovenien, och månadsskiftet mars april var det tävlingar i Åbo, Finland. Jag hade gärna velat vara med där, men har bokat en tre veckors safaritur till Namibia, Botswana och Viktoriafallen i Zimbabwe i höst, så i år preoriterar jag lite annorlunda i år.

Tävlingarna i Skåne började med natt vid Bäckaskogs slott, känt från "Stjärnorna på slottet". Stjärnorna var med nu också, då det var en molnfri natt, och inte så kallt, då våren redan kommit till Skåne. Det var en annorlunda bana som Bo Ullman lagt, då området var helt platt, bara en "kurvkontroll", men desto fler buskar och träd, och många mellanrum. Jag trodde att när jag kom i mål med ett fel att jag skulle komma långt ner i resultatlistan, men banan var lite klurig, så det var bara Marit som gick fullt, och sen bara Martin som kom före mig, så en tredjeplats är jag jättenöjd med. Så det blev lite öl att fira med i stugan vi hyrt innan vi somnade.

Andra dagen var vi vid Yngsjö naturbad, men utan distraktioner ägnade vi oss åt banan som var alldeles utmärkt i den typiska sanddyn terrängen med en detaljrikedom som vi tycker om så mycket. Rolig kurvläsaning men alls inte lätt, ingen klarade alla kontrollerna, så Lars Jakob och William delade segern på ett fel, och jag på en tjugoförsta plats med tre fel.

Efteråt åkte jag som de senate åren och besökte min gamle klassföreståndare i högstadiet som bor inte så långt ifrån Hammenhög. Trevligt återseende.

 Sen var det på kvällen dags för prisutdelning och supén som Mats och Max Svensson, krögarna från Åhus brukar hålla i.
Några av pristagarna från fredagens och lördagens tävlingar.
 
Tävlingarna avslutades på söndag förmiddag i Perstorp, där Kjell Larsson stod för både kartan och banorna. Över två kilometer att gå för att komma fram till start, och själva banan var bara 500 meter. Men banan var riktig bra, de sista sexton kontrollerna låg på motsatt sluttning och alla ingick i ett sk A kluster. Jag tyckte själv att jag fick ihop kartläsningen riktigt bra, men det visar sig inte alltid stämma. Men denna gång gjorde det, bara ett fel av tjugotre är jag riktigt nöjd med och en slutlig sjätte plats innebär en säsongsinledning jag inte lyckats med på flera år. Bara det fortsätter så...

 


1 kommentar:

Michael J sa...

Bra tävlingar i Skåne, toppen stuga o roligt hade vi.