torsdag 6 oktober 2016

Game drive


Vi har nu några dagar ägnat oss åt game drive, eller djurspaning på savannen kan man också säga. Chaufförerna har öppnat taket på bussarna så man kan få lite bättre överblick. Vi har gjort några turer runt Queen Elizabeth NP, och det är ju inte Serengetti precis, så artrikedomen är inte så stor. Till exempel, så är noshörningen utrotad, i alla fall i de här trakterna av Uganda. Så ”Big five” kan bli svår att räkna in alla. Även ”Ugly five” kan bli svår då Gnun inte lär finnas i de här trakterna. Men desto fler fågelarter fanns att titta på.
 

 



 





 
 
 
Här är ett exempel på den relativt vanliga arten Muzungo.
( Muzungo är den lokala befolkningens generaliserande beteckning på vit västerlänning.)
 
Båtfärden på Kizinga kanalen var en riktig höjdare. Lokala guider som visste precis att berätta om varje djur vi for förbi, vare det gällde fåglar eller fyrfota djur. 
 


 Till och med här i Uganda har dom "Ålekråker".
 

Vad som väntar nu är en del transporter och schimpans spaning.
 

2 kommentarer:

Ingemar Gidenstam sa...

Återigen Bosse massa fina bilder. Strandlivet vid Kazingakanal är fashinerande.
Marabou storken ser la go´ut med sin "påse" - hur sjutton kan man döpa chockladen efter den??
Sadelstorken brukar man se men träskonäbbstorken har jag bara sett en gång.
Saknar vårtsvinen, hyena,leopard, zebra o giraff (men det kanske var i Murchison Falls NP) men de kanske bara inte har fastnat.
Antar att ni har en massa söta mungos runt lodgen?

Bosse Sandström sa...

Ingemar, jag så en del av de djur du nämnde, dock inte leopard, zebra eller giraff. Försöker sovra och tar med de bästa bilderna. Det blir så många bilder om jag skulle lägga upp bilder på alla arter jag sett.