lördag 12 juli 2014

VM rapport 7

VM i väntan.

VM är nu över, efter en lååång dag. Jag och Rolf åkte strax före halv nio och vi var inte tillbaka förrän klockan var nästan kvart i åtta på kvällen, då skulle vi direkt till banketten, som slutade halv tolv, sen upp tidigt för att passa flyget till Göteborg, för mig Michael, Inga och Rolf. Men tillbaka till sista VM dagen. Vi hade som sagt samma arena som medel finalen, mycket folk och spännande att följa de svenska löparnas framfart, Guld och silver till Annika och silver till Tove, herrarna lyckades inte, dessutom blev det där norskt guld. Men PreOn drunknade i det stora hela, men lite uppmärksamhet fick vi i alla fall.
Sen dök de Marit, Ola och de andra upp en efter en. Efter ett tag vi information om att starten blivit uppskjuten med ca en halvtimme, det berodde på problem med karttryck. Lennart godkände inte trycket, så de fick trycka nya kartor under natten, då visade det sig att meridianerna fattades!
Ja, i alla fall so började de tävlande komma tillbaka, men resultaten uteblev, det gick en timma, två timmar, så vi fick gå runt och fråga de andra tävlande, vad de hade för resultat. Det blev ju lite osäkert då man försökte komma ihåg sina stämplingar, men det mesta pekade på att Marit och Michael skulle få guld. Laget låg bra till för guld där också, då Kroatien och Ukraina och Sverige låg i topp när det fattades resultat för den tredje lagmedlemmen. Marit trodde att hon hade guldet i tvåtimmar innan vi fick reda på att Guntars Mankus inte hade 18 poäng som han trodde utan 19. Därmed så vann han i öppna klassen. Men Marit klättrade från åttonde till andra plats, och efter ett tag, när besvikelsen lagt sig, så blev hon nöjd. Martin tappade två poäng, och Jens tappade tre poäng, så de åkte ner i resultatlistan, inga total resultat ligger fortfarande inte på arrangörens sida så exakta placeringar vet jag inte. I Paralympic klassen hade ju Michael sånt för språng att två tappade poäng räckte, Ola klättrade trots två tappade poäng till en andra plats. Starkt gjort. Rolf Hade inget bra VM då även andra dagen gick dåligt.
När nu arrangörerna dröjde så med resultaten som man tydligen dubbel och trippelkollade samtidigt som man matade in resultaten, så borde man förutsätta att alla inmatningar skulle stämma. Så var inte fallet. När man dessutom fick sina stämpelkopior väldigt sen när många åkt därifrån, blev det väldigt lite tid för kontroll innan protesttiden löpt ut. Detta drabbade Inga i allra högsta grad. Enligt resultaten hade Inga sex fel och kom på en total sjunde plats, men egentligen hade hon bara fem fel och skull ha hamnat på fjärde, alltså en podium plats. Himla tur att det inte gällde en medalj......
Detta var bara några av de problem arrangörerna hade.
Team tävlingen slutade med att Kroatien vann en poäng före Sverige med Lettland som trea.
PreO stafetten som gick idag har heller inga resultat blivit klara. Och dessvärre blev det en lagändring, Lena Larsson backade ur och ersattes av en finne. Det är det jag vet.
 
Så lite bilder då
 
 Michael Guld och silver.
Marit två silver.
 Ola silver
Laget som tog silver

 Stig, Marit och Martin i TempO laget.
 Jens, Marit och Martin i Open.
Rolf, Inga, Ola och Michael i Paralympic.
 
 Team tävlings laget.

Hela truppen tackar för stödet hemifrån.
 
Bosse


 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för rapporterna. Kul med så många medaljer.

Rolf o Elisabeth

Ingemar G sa...

Många fina bilder på en massa glada människor :) Tycker ändå lite synd om Inga. Tack för rapporterna.
Vi ses i Skåne !
Ingemar G

Nils Wahlberg sa...

Grattis hela laget till utmärkta resultat på VM-svåra banor. Och tack Bosse för trevliga rapporter och fina bilder från Dolomiterna.

Lotta sa...

Hej Bosse....
Så kul att du har fått igång bloggen på skarpen. Du är superduktig som skriver och fotar så mycket. Detta är verkligen kanon.
Jättekul att det har gått så bra också. Gratta gänget ifrån oss i Dingle.
Kramizzzzzz