lördag 9 augusti 2014

Mjös PreO dag 1

Första dagen av två i Eidsvolltrakten är avklarad. Jag åkte upp i fredags med Michael och hans familj, Jimmy bor i Oslo, så de besökte honom denna helgen också. Min granne hemma i Brastad har hus i Oslo också, så jag fick sova över där, sen var det ca 10 mil norr om Oslo tävlingen gick, men eftersom terrorhotet i Norge är på en lägre nivå, gick det fint att komma in i Norge och trafiken genom Oslo flöt på bra.
Geir hade lagt en alldeles fantastisk bana, mycket kurvläsning och nästa helt gul karta, men några kluriga bedömnings kontroller hade han med, och de gick jag på, naturligtvis. Velte Ruud Bråten, vann med alla rätt, och bara Erik Stålnacke gjorde honom sällskap på alla rätt, närmast följde Erik Lundqvist och Michael Johansson med ett fel. Den gamle elitlöparen Sigurd Daehli, som Göran Olsson Idefjorden ofta tampats med på Oringen, var med. Han är tillfälligt skadad, men ville testa, det gick hyfsat för honom två fel på banan och då slog han mig, eftersom jag hade tre fel. Men en elfte plats är bra ändå.
 Några kotroller i första A klustret. Punkthöjden i mitten av bilden var bra att använda som hållpunkt för olika riktningar.

 Nionde kontrollen hade många problem med, B skärmen satt för högt upp, rätta stället skall vara där jag markerat med Z. En lösning var att jämföra med helkurvehöjden rakt söder ut som skulle ligga på samma nivå som kontrollen.
Sextonde och sjuttonde kontrollerna. Sextonde var klurig, många hade fel på den. Sjuttonde var enklare, rätta punkten är markerad med Z.
 Här kan ni se närmare på sextonde kontrollen, sänkan med stora granen i och branterna som går in i den sänkan. Jag trodde att den rätta åsen är den som man skymtar ovanför skärmen, men det är hjälpkurvan som ju också är ritad på kartan. Det är enklare när man ser terrängen uppförstorad...
Nittonde, tjugonde och tjugoförsta kontrollerna. Konstigt nog hade både Erik L, och Michael fel på nummer 19. Man borde haft rätt på båda, eller fel på båda, men inte dom...
Båda var ju tydligt falska.
 


Inga kommentarer: