måndag 1 oktober 2018

Första dagen i Namibia

Efter mer än 24 timmar, Daniel körde ner mig till Landvetter så var där strax före två när planet gick fyra, jag vill vara på plats i tid. På Arlanda möttes vi då resten av gänget som är med på resan. Nattflyg startadevid 22 och var nere i Addis Abeba vid sextiden på morgonen. Blev det mycket sömn? NEJ. Fortsatte  med fem timmars flyg till Windhoek, Namibias huvudstad, framme vid hotellet, efter en och en halv timmes väntan för att få visum, vi var inte ensamma på planet och vi var inte enda planet...
Vi blev vederbörligen kontrollerade av säkerhetsvakter innan vi fick komma in på hotellet, då presidenten och en del ministrar tydligen har konferens här idag.
Så denna eftermiddagen och kvällen blir det inte mycket gjort, ja kanske försöka ta igen lite sömn. Vi skall strax käka middag hela gruppen för att lära känna varandra lite bättre och imorgon blir det en stadsrundtur i Windhoek innan det på onsdag bär av söderut till Namiböknen med den röda sanden. Namiböknen är en av världens äldsta öknar så mineralerna i sanden har oxiderat, därav en karakteristiska röda färgen.
Några bilder från hotellfönstret.








1 kommentar:

Ingemar Gidenstam sa...

Namibias Jordbruksminister (denna, förra eller förrförra? )gick på SLU Alnarp och gjorde sin praktik på Hallandsåsens Plantskola i Hasslöv. Där jag träffade honom på 90-talet, så det är nog inte samma och jag minns inte hans namn. Men han pratade konstig skånsksvengelska :)