söndag 3 september 2017

Klassåterträff 2/9

Klass 9E avgångs år 1976 Gullmarskolan hade 2/9 en klassåterträff. En mycket lyckad resa gjorde vi. Vi hade chartrat MS/ Soten, och gjorde en tur förbi Kevik under Skaftöbron och genom strömmarna, förbi Bassholmen och Handelsman Flink, Ellös och sen tillbaka igen under Skaftöbron tillbaka till Havets Hus. Vi bjöds på räkor, lax och sill med mandelpotatis och romsås. Det var lika gott som det låter.
 Anledningen till återträffen var inte så rolig. Vår klasskamrat Ingegerd gick bort under senhösten, och på väg tillbaka från begravningen bestämde Bettan och Christer att vi måste ha en träff igen, nu 10 år efter förra träffen. Vi börjar nu bli så gamla att vi kan trilla ifrån....
Jag har några år haft kontakt med vår gamle klassföreståndare, Christer Bermheden. Han blev inbjuden, men kunde tyvärr inte vara med, men han skickade en videohälsning, vilken blev väldigt uppskattad av oss elever.
Tyvärr verkar videon vara för stor för att den skall kunna visas här på bloggen, men ni som vill se den kan skicka mejl till mej , bosse.sandstrom@telia.com, så skickar jag den till er.

Vi började med att ta ett nytt klassfoto, på samma ställe som ett foto taget när vi precis börjat i sjuan. Ingegerd är med i form av en blomma som vi skall ge till hennes man.

Lite bilder från turen.

Så här såg vi ut en gång i tiden..
Så här ser vi ut nu. Några var inte med på det gamla fotot, några är med nu, några som var med på förra kortet kunde inte vara med nu. Men vi som är med står mestadels på samma platser.
 Innan turen förfriskade vi oss på Old House Inn.

 Kaptenen på Soten,
 och hans medhjälpare.
 Ostronodling.
 Handelsman Flink på Malö.


 Rågårdsvik
 Ellös Vi såg säl också, men den försvann innan jag hann få fram kamneran. Även efteråt var det Old House Inn som gällde, fast vi var lite gladare.
 
Clas Göran skickade mig denna bild när vi stod och väntade på Soten.

Denna bild fick jag av Lena, hon ville ha en bild av oss som ordnade klassträffen. 
 

1 kommentar:

Michael sa...

/0-talet var trevligt inslag denna gång, det har hänt en del sedan dess!