tisdag 21 oktober 2014

Äventyr i Tjeckien

Helgen som gick var det de sista deltävlingarna i ECTO. Tjeckerna med Libor Forst i spetsen stod som arrangörer. Detta var min första resa till Tjeckien. För att komma dit var jag tvungen att ta omvägen om Riga, väl framme på Vaclav Havel flygplatsen mötte Fredholms upp. Vi åkte till hotellet i Hradec Kralove, en dryg timme från Prag, som hette Zděná bouda. Och det stället kan vi rekommendera om ni har dom vägarna förbi. Bra standard och billigt för att vara hotell. Och personalen var väldigt tillmötesgående och trevlig.
Första tävlingen var på lördag morgon, strax norr om Jicin. Nu var också Erik L, Erik S, Lennart, Ola och Tomas med. De bodde på ett annat hotell, och hade varit och tittat på tjeckisk hockey dan innan. Nu hade nån av dom, jag säger inte vem för att skydda hans integritet, programmerat GPSen hemma i Vansbro, så det var redan klart. När Ola ringde strax före nio när vi andra inte riktigt var framme vid tävlingen, trodde vi att de skulle meddela att starten blivit framflyttad för dimman som låg ganska tät. Nu var det inte så. De undrade om vi kunde fråga arrangörerna om de kunde få senare start då de var i Polen. Polen ligger sex mil åt andra hållet. Och hur kom de på detta? Jo det var Tomas telefon som fick SMS med trafikkostnader i Polen. Gränsövergången märkte de aldrig.
De skrattade gott åt detta dom också.
 De fick starta senare.
Tävlingen gick i ett fantastiskt landskap, stora stenformationer, klippblock på 20 30 meter stack rakt upp i terrängen som var kuperad i övrigt. kartan var också bra, så det var rolig orientering. Tyvärr medgav inte tiden att få gå ut längs banan och fotografera, jag var med i juryn, tillsammans med Remo och Jana. Janas man har dock tagit en del kort längs banan, inte på terrängen så mycket. men ändå.                        Här kan ni se på hans foton.


Sen bar det av söderut till TempO som gick under ett slott på en klipphylla, där var tidskontrollen för förmiddagens PreO. En aning lång väg kan man tycka. Direkt efteråt gick TempO kvalet, åter bra banor och kontroller, organisationen kunde fungera bättre. Martin vann kvalet och även Ola Lennart och Erik S gick vidare, jag var ett slarvfel från finalen.
 
Finalen gick på söndag morgon och lite överraskande för oss gick ungraren Zoltan Mihaczi och vann. Lars Jakob behöll sin andra plats medan Martin halkade ner till tredje. De andra svenskarna gjorde bra final och avancerade.
 
Segraren Zoltan Mihaczi hade åkt när prisutdelningen var. 
 
Andra PreO tävlingen gick längs en golfbana, den var frekventerad av golfare, så det gällde att inte få någon boll i huvudet, det var nära en gång. Kartan hade ekvidistansen  0,5 meter. Det var så kuperat som det låter. Men det gick att få till en bra bana där ändå. Ola gick bäst av svenskarna och var den ende som gick full pott, men vann totalt gjorde Jan Furucz, slovaken som vi träffade första gången på VM i Italien tillsammans med hans bror Dusan, tvåa kom Remo Madella och trea Ivo Tisjlar.
 
 
Ola vann Paralympic klassen totalt tack vare full poängaren, tvåa där var Hana Dolezalova, som vann andra dagens tävling, trea Jana Kostova, till höger pallen i öppna klassen. Själv är jag nöjd med en totalt sextonde plats, dock delad med Lars Jakob.
 
Jag tog lite bilder trots allt där nere, både vid golfbanan och efteråt på söndag kväll och måndag morgon i Prag.
 
 Sjön vid första dagens TC.
 Det kom faktiskt en golfare i denna Trabant, bredvid stod en Volvo XC 60...
 Många fiskar var det i dammen vid golf restaurangen.
 Härifrån kom vattnet till fiskdammen.
 Daggen gjorde sig fint i solljuset på spindelväven.
 Det berömda astronomiska uret i Prag.
 Fyra läckergommar.
 Karlsbron i Prag.
 En pamp framför en annans residens.
 Gamla stan i Prag med Karlsbron i mitten.
 Vlatva, eller Moldau som tyskarna säger, rinner genom Prag.
Domkyrkan i Prag.
 
 

1 kommentar:

Ingemar G sa...

Trodde jag kommenterat förut ....? Fina bilder och en hederlig gammal karta ska det vara :)
Hoppas allt är OK och att du får en skön helg.