söndag 28 september 2014

SM I Uppland

William Rex Kung av SM.

Vandringspriserna till William lämnas över av Jannike Wåhlberg från SOFT.
 
Jag, Johan och Michael åkte tillsammans till Uppland på torsdagskvällen, och eftersom fredagstävlingarna gick i närheten av Östhammar hyrde vi in oss hos Gunillas B&B. Ett utmärkt val, bra service och trevligt bemötande, hon till och med körde oss till banketten på lördag kväll.
TempO på fredag middag trodde jag skulle bli min bästa gren, men hoppades på att det inte skulle bli så. Nja jag trodde TempO skulle gå bra, men att de andra skulle gå lika bra. Nu blev det inte så.
 
Det var en riktig bra och rolig, men svår bana Ingrid lyckade få till. Stig lyckades få alla rätt på alla stationer. Största överraskningen var Ola Martner från GMOK söm går skadad för tillfället, och. gick till final som åttonde och sista finalist.
Finalisterna innan finalen
Så här såg sista finalstationen ut.
Segrade gjorde till slut Erik S, Martin tvåa och Marit blev trea.
 
Efter bara några timmars väntan var det dags för Natt SM. Men det höll på att regna bort, vid åttatiden började ett åskoväder, det drog bort efter en halvtimme, så tävlingen klarade sig, men flera fastigheter i Roslagen blev strömlösa. och två tält hade redan tidigare blåst ikull, så arrangörerna hade förstärkt dom så under detta oväder klarade sig tälten.
Nu var det Anna som lagt banan, som vid första anblicken såg ganska lätt ut, men bara William och Christian lyckades få alla rätt, och Marit knep ytterligare ett brons.
Sista SM distansen hade Nils Olof lagt, och det var ett riktigt kraftprov 34 kontroller uppdelat på två delar. Första delen var ganska lätt, men andra delen var betydligt svårare, med långa avstånd och med diffus kurvbild. Det konstigaste var väl att Nils Olof bara hade fyra falska kontroller.
 Så många kontroller gör att koncentrationen avtar, skata men säkert och bara William fick alla rätt och bara Ola J hade ett fel, och lite överaskande blev Stefan Larsson Rehn trea. Han utmanade Rhens stafettlag att ta en bättre medalj, men det gick inte Stora Tuna vann herrarnas stafett och Domnarvet vann damernas stafett.

 
 Banketten efteråt var riktigt  trevlig, det var Bruksgymnasiets elever som stod för maten och serveringen, två rätters med efterätt. Lokala spelmän stod för underhållningen med nyckelharpa och dragspel.
                                                                                    Tre mycket uppskattade banläggare.

Inga kommentarer: