måndag 18 augusti 2014

Intensiv PreO helg.

Det började i fredags kväll med dalarnas DM i Malung, Torbjörn hade hittat ett alldeles utmärkt område, tallhed med mjuka kullar men bra med detaljer. Sex stycken lyckades få alla rätt, och Marit var  snabbast (föga förvånande) på tidskontrollerna. Michael kom tvåa och den gamle världsmästaren Sigurd Dhaeli kom trea. Trettiotre kom till start, det borde varit fler, bana var värd det.

Marit och Michael etta och tvåa i Dalarna.
 
Efter en natt på vandrarhemmet i Vallerås åkte de flesta vidare till Bollnäs, Stig däremot skulle cykla Cykel-Wasan, så han lämnade walkover för tävlingarna i Hälsingland.
Klockan ett startade Hälsinglands DM, banläggare var Stefan Larsson som gjorde ett gott arbete med sin första banläggning. Kan ju jag tycka, då jag lyckades vinna hela tävlingen. Efteråt gick jag och åt på en grekisk restrang i Bollnäs för att fira tillsammans med Michael, Johan, Ove Larsson och Anders Lindgren, L-100. Johan är liksom jag en läckergom, så vi delade på en Chateauneuf de Pape och åt var vår oxfilé. 600 spänn gick det på, men det var gott, så det var det värt.

                                                     Ola kom tvåa och Tomas trea.

Sen var det dags för stafetten, Lennart hade lagt en bana med två "ben" med långa avstånd till klustren. Jag Michael och Johan bildade lag, och vi hade en annan taktik än förra gången. Johan fick starta, och ta de kontroller han ville ta, men det innebar att han gick båda benen, och jag fick också ta båda benen, vilket lämnade lite tid till Michael. Vi kom åtta, så nästa gång får det bli en annan taktik igen. Vann gjorde Erik, Erik och Torbjörn.

Helgen avslutades på söndagen med fjärde Elitserien/Acupen. Lennart hade lagt en bana med hela
  30 kontroller på E banan, A banan hade mer normala 16. Det var ett varierat område, blandat tät skog och öppna hyggen med mycket detaljer och kurvor, så det var riktigt rolig orientering. Bara Ola och Martin lyckades med konststycket att ha alla kontroller rätt. Marit kom trea. Ingen i A hade alla rätt, där vann Göran Andersson Attunda för Gunnar Carlsson Roxen. De resultaten gör faktiskt att båda cuperna är avgjorda. Marit har ointagliga poäng, och även Göran Andersson har säkrat segern, och kan då åka till veteran VM i Brasilien istället.

 Göran Andersson, Attunda.
Ola, segrare, Martin tvåa, Marit trea.


Inga kommentarer: