lördag 30 augusti 2014

Halland DM

Halland DM avgjordes idag. Hallänningarna har lyckats att få fart på tävlandet i PreO. En bra bit över 50 anmälda med utsocknes, är ett jättebra deltagande. Ett bra initiativ var de så kallade "Pratklasserna", där ovana PreOare kan prata med varandra och hjälpa varandra att hitta lösningar och på det sättet utvecklas den här sporten.
Det sas från tävlingsledningen att Jouko lagt en medvetet lätt bana för att nya PreOare inte skulle avskräckas. Men det var en riktigt lurig och svår bana i alla fall. Några falska var riktigt snäva, kartan var också lite diffus på några ställen, vilket också spädde på svårigheten. Men annars var det en bra tävling, fin variation på kontrollpunkter med korta och långa avstånd, mycket stenar där det gällde att läsa in de som var med på kartan.
Vann totalt gjorde William Rex, som var ensam med två fel, sen följde mats Karlsson Stenungsund som tvåa och Christian Tingström GMOK trea, båda på tre fel. Segrare i Hallands DM blev Ingmar Johansson Varberg före Owe Andersson Löftan och KG Däldehög på tredje plats.

William hade bråttom hem.
 
För min del gick det inget vidare, tre fel och fel på båda tidskontrollerna, jag försökte vara snabb där, 10 sekunder är hyfsat snabbt på två kontroller, men läser man inte definitionerna, utan bara tittar på ringcentrering, kan det gå så, har man dessutom inte koll på att det bara är sexton kontroller utan stämplar sista kontrollen i nittonde raden, kan man bara skratta åt det hela.


 

 
Imorgon åker jag, Gun och Sven Arne ner och tävlar i Fyrklubbs utanför Perstorp.

Inga kommentarer: