onsdag 9 juli 2014

VM rapport 5

Michael och Inga i topp.


 Michael och Inga skiner i kapp med solen.
 
Första etappen är klar som avgjordes mellan regnskurar och solsken. Platsen hette Millegrobbe som är en högplatå som används som ländskidanläggning på vintern.  En massa kor hade vi som åskådare och ute på banan fick funktionärer jaga bort både kor och hästar som skymde skärmarna. Rolf startade först vid 10 sen Marit och Inga för att sluta med Martin som startade strax före tolv. När de tävlande droppade in visade det säg att det verkade vara svårt. Rolf fick bara sju rätt och det dröjde en stund innan det  kom en fullpoängare, glädjande då att både Marit och Inga gick fullt. Sen kom konkurrenterna in en efter en norrmännen missade, finnarna missade. Sen kom Jens in något osäker om han klarat maxtiden, men han hade också full pott, med rätt på båda tidskontrollerna nåt som för ovanlighetens skull inte Marit gjorde, hon missade båda!! När sen Ola kom in med tre fel och Martin med ett fel, kom Michael in och fick in full pott.
Marit nådde inte riktigt upp till toppen idag.
 
Tyvärr försenades även dagens tävling av protester och resultatet av dem blev att kontroll 10 ströks.
De som vann på det var finnar och norrmän, trots att det var ukrainare och estländaren som lämnade in protester. Michaels och Ingas positioner ändrades inte, men Marit, Martin och Jens tappade några placeringar, Geir, Anti, Marko och Vitaliy Kyruchencko var väl de svåraste konkurrenterna som gick förbi pga detta.
En annan sak som hände var att det myckna regnandet dagen innan, var att sista delen av banan fick strykas helt pga att framkomligheten blev försämrad.
 
 
 
Det blev också klart med vilka som blir laget. Jag hade sagt att de två bästa i öppna och den bäste i para klassen skull bilda lag, så det blev Michael, Marit och Martin. Jens missade alltså laget med ca 10 sekunder. Så jämt och svårt är det att vara coach.
Det är också bestämt vilka som skall bilda lag i stafetten på lördag, nu åker ju jag, Michael, Inga och Roland hem på lördag förmiddag, så de andra får försöka klara sig utan oss.
Stigs, Martins och Olas lag kallar sig för "Världmästarlaget", Marit, Jens och Rolf kallar sig för "Beauty and the Beasts", sen får ni tolka som ni vill vem som är "The  Beauty". Sen blir det faktiskt ett lag till Ewa Fredholm, Sussanne Söderholm och Lena Larsson ett lag dom kallar "Super Officials". Ni kan få tippa vilket lag ni tror blir bästa svensklag, eller om ni tror att nån vinner alltihop. i morgon är det modell för andra dagen. och på fredag kan det faktiskt bli tre medaljer, blir det två guld får väl håret ryka.
 
Bosse

 
 
 

3 kommentarer:

Ingemar G sa...

Hoppas på att träffa en nysnaggad Bosse om några veckor på O-Ringen :) Håller tummarna för det!

Anonym sa...

Varför lämnade inte svenskarna in motprotest? Lycka till i fortsättningen!
Siv Andersson

egilson sa...

Norrmännen gynnade inte særskilt av at kontroll 10 strøks. 4 av 5 fikk dårligere utgangsposisjoner, deriblant Geir som til slutt fikk bronse.
Den eneste som "gynnades" var Martin, de øvrige hadde riktig svar på kontroll 10!
Studer resultatlistan før du uttaler deg!