måndag 19 maj 2014

PreO helg i Uppland

Helgen som gick var det tävlingar i Uppland. Fyra stycken på två dagar kan vara mastigt, men det var bra och roliga tävlingar. Det började med OK Linnés Elitserie Acup. Det var fint väder och inte för varmt , men framförallt bra banor , men det blev i alla fall i Elitklassen ytterligare en högoddsare. Ola Wiksell har tydligen laddat ordentligt som adviser i Portugal. Det var bara han och Magnus Sterner som gick fullt. Sen fick vi fint besök, vår förbundschef Susanne Söderholm tävlade i A klassen. Hon skulle senare vara med i stafetten tillsammans med Magnus och Stig.
För min del blev det två fel men ändå en trettonde plats. Emil var också med och gick A klassen och han blev delad tolva.
En nöjd Ola Wiksell efter segern i  andra Elitserietävlingen.

Sen fortsatte vi till Länna för stafetten, och faktisk så vann Susanne tillsammans de andra sörmlänningarna, men det var rafflande då andra och tredje lag också hade alla rätt men en sekund efter varandra. Jag Michael och Johan från Vänersborg bildade lag, Emil, Roger B och Ingemar bildade ett. Tanken var att mitt lag skulle vara med i toppen, men det sket sig rejält. Ingen av oss fick till det och vi fick till och med stryk av Emil och de andra.

Segrare i stafetten Magnus Sterner Susanne Söderholm och Stig Gerdtman.

Christian Tingström med sin pappa Örjan och syrran Ylva.

Gudrun Grass och Björn Ove och Håkan Bergkvist från Vallentuna bildade ett lag.

Jens med pappa Roger och mamma Siv.

Marit med Ove  och Torbjörn blev trea i stafetten.

Klanen Jakobsson blev tvåa.

Nils Jansson och Ken Gammelgård och David Stansvik bildade et internationellt lag.

Bosse Hansson med dottern Anna och Nils Olov från Rhoden.


 

 Sen bar det av till Sigtuna för nattävlingen. Ulf Rask hade lagt klurig natt bana jag fick tre fel, men det var elva som hade alla rätt så jag var nog inte riktigt fokuserad. Marit vann inte helt otippad.

Natt DM medaljörerna från Uppland etta Jonas Ericsson Rånäs, tvåan Martin Fredholm och trean Tomas Jansson.
 
 

Vi bodde på City Hostel i Uppsala, ett riktigt bra vandrarhem lugnt och stilla fast det ligger mitt i centrum.

Helgen avslutades med Björklinges tävling. En Micro PreO med mycket stenar. Inte mycket kupering, men Ola lyckas ändå få med mycket kurvor, den här gången stämde det bra för mig, men det var klurigt, så jag fick tidsnöd och missade sista kontrolle p g a det. Ändå en elfte plats till slut. Martin och Marit var i toppen, som vanligt, men Christian Tingström blev trea. Han har på kort tid etablerat sig i toppen, och ligger faktiskt fyra i Elitserien, kolla Skogsport såsmåningom, det kommer nog ett reportage om honom där.
Emil tävlade även här och hamnar i mitten av resultatlistan. Han tänker nog tävla några tävlingar till, så han kan nog få bättre placeringar så småningom, då han är duktig på tidskontrollerna.

Segraren i A klassen Peter Wiksell, tvåan Clara Jakobsson och trean Roger Borg.
Martin Fredholm vann före Marit och Cristian trea och Stig fyra.

 
 
Vi fick under helgen några tråkiga besked. Två gamla PreO kämpar har gått ur tiden, Ole Arnt Skaaraas  och Olle Pettersson. Vi höll en andaktsfull tyst minut till deras minne.

Inga kommentarer: