måndag 7 april 2014

PreO säsongen inledd.

PreO säsongen har startat med som vanligt tre tävlingar i Skåne, denna gång dock inte i Åhus, utan i trakterna kring Örkelljunga och Perstorp. Meningen var att medlemmar i Örkelljunga FK och FK Boken skulle stå för hela arrangemanget, men banläggarna hoppade av i ett sent skede, och tre erfarna banläggare fick med kort varsel hoppa in och stötta upp. Kanske inte den förutsättning man som banläggare vill ha.
Natten, som ingick i Elitserien och A cupen bjöd på en riktig högoddsare. Ingemar Gidenstam, Kungälv vann elitklassen, ensam med full pott, följd närmast av Marit Wiksell och tio till på ett fel, nästan alla hade fel på kontroll fem, en lurig näsa. I A klassen vann Göran Andersson, Attunda.

                                                  Resultat Natten Elit och A.

Ingemar Gidenstam, Kungälv.
 

Tävlingarna fortsatte på lördagen med en långdistans alldeles vid rondellen öster om Örkelljunga. Här bjöds på ett s k A kluster, ett antal, i detta fall åtta, skärmar som man skall avgöra om dom är rätt eller falsk. Det är inte ofta det är så många kontroller i ett A kluster men är området bra så kan detta utnyttjas vid fler tillfällen.


 

 
 
 
Vann här gjorde Marit Wiksell, Stora Tuna ensam på alla rätt följd av Michael Johansson, Vänersborg. A klassen vann Bernt Gustafsson Flundrehof.
 
 
Marit får pris av tävlingsledaren.
 

Tidskontrollerna på lördagstävlingen. Kan ni avgöra vilka som är de rätta?
 


 
På kvällen åt vi allihop en middag på kursgården utanför Åsljunga, där de flesta också bodde.











Tävlingarna avslutades på söndagen med TC vid ovan nämnda kursgård och det visade sig vara en riktigt svår bana. Jens Andersson OK Roslagen vann med 16 rätt, tvåa återigen Michael Johansson, Vänersborg med 15 rätt, sen följde fem stycken på 14 rätt. Vann A klassen gjorde återigen Bernt Gustafsson, Flundrehof, på 12 rätt.
Jens Andersson, OK Roslagen till höger och dubbla vinnaren i A klassen, Bernt Gustafsson.




 
 
 
Att flera generationer tävlar i orientering är inget ovanlig, men att de tävla mot varann i samma klass händer inte så ofta. Farmor Kerstin och Clara tävlade i A klassen i Skåne. När Clara började i A klassen efter att ha lämnat B klassen, som hon oftast vann, fick hon stryk av farmor, men inte nu längre. Nu vinner oftast Clara. Och ofta hamnar hon högt upp i resultaten, två femte platser i A klassen och en femtonde blev resultaten denna helg. De flesta minns väl en natt tävling i Kungälv för nåt år sedan, när Clara faktiskt vann, i konkurens med de allra bästa. Hon är inte ens 15 år ännu.
Hon kan gå långt den tjejen!





Inga kommentarer: