lördag 22 mars 2014

120 anmälda till GMOK:s KM i PreO!



Christian Tingström arrangerade den 22/3 ett KM för GMOK, och hela 120 deltagare hade anmält sig, roligt, framför allt att hälften kom från den egna klubben, då nästan samtliga av dess var nybörjare på PreO.

 Christian är Elitlöparen från GMOK, som lagom till Oringen i Boden förra året skadade sig och ändrade sin anmälan från H 21 E till Pre Elit. Han lyckades så bra där att han slutade totalt på 8 plats, sista etappen blev han bäste svensk. Han insåg då att PreO är en alldeles utmärkt tävlingsform och även en bra träningsteknik för kartläsning, därför arrangerade han detta KM.

Det var en svår, men bra och lösningsbar bana han fick till, ingen lyckades få alla rätt, bäst lyckades Martin Jullum från Halden med 16 rätt av A banas 17. Nästan alla "PreO:are"  från västkusten var där och han fick många lovord för banorna. Kanske att A banan var i svåraste laget för ovana PreO utövare, men de fick en bra inblick hur en Elitbana kan se ut. A banan hade fungerat alldeles utmärkt för en Elitklass.

Fullständiga resultat finns här.


Tävlingsledaren Christian förklarar hur PreO  fungerar inför en välfylld samlingslokal. Kul att även många ungdommar ville testa en bana, då det fanns en A en B och en C bana.
En provkontroll fanns på väg till start.


A banas andra kontroll, en falsk, A skärmen satt vid punkthöjdsfoten, och inte uppe på vilket var definitionen.

 

A banans femte kontroll, en lurig kurvläsningskontroll, rätt svar är C.
 
A banans nionde kontroll, ett stenrikt område där det gällde att lista ut vilka stenar som var markerade på kartan. Rätt svar var B.

A banas tionde kontroll, en svår kurvläsnings kontroll då det var en sänka i frånlut. Lösningen var att följa kurvan ifrån ett höjdparti bortanför skärmarna. Rätt svar var A.

A banans elfte kontroll, en tillsynes lätt kontroll som ställde till svårigheter där det gällde att bedöma hur hjälpkurvan var placerad. Rätt svar var A.

A banans femtonde kontroll, en falsk, skärmen var placerad vid en punkthöjd strax söder om stenen som var definitionen.
 A banans sista kontroll, en lurig kurvläsningskontroll där det gällde att läsa in rätt höjdnivå. Rätt svar var C (A skärmen sitter strax utanför vänster bildkant).

Segraren  på A banan, Martin Jullum från Halden.


A banans karta och lösningskarta.

 
 
 
A banans tre tidskontroller
 

Inga kommentarer: