onsdag 17 oktober 2018

Victoria falls, slutet på resan.

En storslagen avslutning på tre veckors resande. Jobbigt, långa transporter på dålig grusväg, mil efter mil för att citera Jan Teigen. Men många fina upplevelser, och nya trevliga bekantskaper som har trivts tillsammans. Våra chaufförer har varit klippor och trots en del problem för dem har de alltid varit service inriktade och hittat de lämpligaste lösningarna.
Vi var några som tog en helikoptertur över fallet och Zambesi floden, och den var en jättefin upplevelse. Det var inte högvatten stånd nu, men det  var egentligen rätt bra, för då var det inte så mycket vattendimma som skymde sikten eller blötte ner.
Här kommer några bilder.

 Mosi Oa Tunya, som Victoriafallen heter på det lokala språket betyder "Den dundrande röken."
 Livingstone var troligtvis den förste europé som såg fallen 1855som han döpte efter den dåvarande brittiska drottningen. Det var dock inte här som Stanley träffade på honom och sa de bevingade orden "Dr Linvingstone I presume.Imorgon bär det då hemåt igen, och om jag inte blir förkyld på flyget så blir det tävlingar i Varberg lördag och söndag.

Termit Stackarna är det ju mest synd om ……...6 kommentarer:

Michael sa...

Det blir nog prat om Afrika närmaste tiden, intresse finns och lyssna!

Roger Borg sa...

Välkommen hem för att berätta mer!

Ingemar Gidenstam sa...

Detta var mer bekanta vyer. Även om man inte sett det från ovan - fina bilder. Sanningen är väl att Zambesifloden fått allt mindre o mindre vatten genom åren. (Fake news skulle Trump sagt. Nästan helt torrlagt när det är som värst innan regnperioden börjar. Var där i februari (medans ni tittade på Foppa o hans fantastiska mål i Lillehammar) då var det mycket mer vatten och vi åkte båttur på floden ovanför fallet o fick motorstopp...men det är en annan story.

Grannen Lena sa...

Ser framemot att se bilderna på storbild!

Kjell-Olof Gustavsson sa...

canonbilder.? Mycket fina bider!

Bosse Sandström sa...

Tack. Nikon.....