söndag 21 maj 2017

Göteborg 20/5

Var i Göteborg i helgen, syftet var att kolla banorna som Maths Carlsson lägger för PreO i Väst tävlingen lördagen 27/5 i Keillers Park på Ramberget . Det blir Elit klass, A, B och C klasser. Det går bra att komma och pröva på A B och C banorna genom att anmäla sig på plats. Arenan är vid Rambergsskolan. Banorna går på den slingrande vägen upp mot toppen, och utsikten över i stort sett hela Göteborg är fantastisk.
Efter bankollen for vi ner mot älvstranden, då ju Göteborgsvarvet gick den här dagen, och Maths och Lottas ena dotter, Lisa sprang, så vi stannade en stund tills hon sprungit förbi. Maths tyckte att hon såg oförskämt pigg ut efter att ha sprungit en knapp mil, där vi stod.
 Mer än 60 000 vara anmälda! Under tiden vi stod där passerade löparna i en strid ström, med olika stila och olika hastighet. En del hade bra fart, medan andra såg ut som om ingen skull ha trott att de skulle kunna springa överhuvud taget. Men de allra flesta hade gott humör och blev ivrigt påhejade av publiken.
 Det var bara två jag kände igen av alla som sprang förbi, Tomas Pettersson från Lysekil, som springer för Strömstads löparklubb, och Ulf Tengberg från Brastad.
Av identifikationsskäl har jag dolt startnumren.
 Djurlivet i Keillers Park.
 Det gäller att kunna koncentrera sig på tävlingen med dessa vyer.


 På toppen av berget finn ett orienteringsbor. Har inget med sporten att göra, utan pekar ut stadsdelarna i staden....
 Lennart Hansson, mer känd som Rosa Pantern, var naturligtvis med.
 Olika stilar, men de flesta var vid gott mod.
 Kostymtävlingen tycker jag att denna deltagaren vann.


 I hård konkurrens med denne man.
 Goa gubbar var ivriga påhejare. De hade egen vätskekontroll på balkongen.
När jag kom hem hade Rododendronen, utanför mitt sovrumsfönster, slagit ut i full prakt.

Inga kommentarer: