måndag 14 april 2014

Rapport 4 från EM

Första etappen av det individuella är avklarad, och den svensk finska dominansen från TempO kvalet håller i sig. Finland leder dubbelt i öppna klassen, Jari Turto, förra årets världsmästare leder före Anti Rusanen, dessa har en poängs försprång till fyra svenskar, Lennart trea Marit delad fyra, Martin delad sjua, Stig delad tia. De har klara medaljchanser , de övriga svenskarna i öppna ligger lite mer efter, och det skall mycket till om de kan avancera så högt. Erik ligger sextonde, William tjugoetta och Jens hade mindre flyt och ligger delad fyrtionia. Han är full av revansch lusta och kan mycket väl vinna andra dagen.
I paralymic klassen leder Michael tre sekunder före Ola, de är en poäng före fem st på arton poäng där Rolf ligger på en femteplats, så där kan alla ta medalj.

 
Den svåraste kontrollen var första, den hade bara Ola och Rolf rätt på av svenskarna, det var en linjelösningskontroll, och uppfattningen var att det var fler linjer som sa att rätta svaret skulle vara B. Annars var det en hyfsat bra bana, det väl femtonde kontrollen som blev en del diskussion om, portugiserna lämnade in en complaint till tävlingsledningen som avslog den, men på teamleader mötet på kvällen försökte Martin förklara varför de hade fel angående den kontrollen. Det gick inget vidare. De blev i alla fall eniga om att de var oeniga....

Efter konfererande med övriga i UK, valde vi att ge Stig, Martin och Michael chansen att försvara sitt EM guld, och det var ju också de som vann VM i Finland i fjol. Andra laget blev Marit Lennart och Ola. Hade lagtävlingen gällt första dagen hade de vunnit på sekunder. Jag vill nog sticka fram hakan och säga att våra lag är favoriter, då Michael och Ola är bättre än de övriga lagens paralympicer, och våra  "öppna klassare", och  är jämbördiga med de andra.
 
Vi bor på samma hotell som Skogssports reportrar vi träffade de på måndag kvällen och de "lovade" att hålla på första sidan åt mig, eftersom jag lovat laget att de får raka av mig håret om de tar två guld. Det är stor risk att de fixar det (eller chans, välj vilket ni tycker är bäst).
Ni får en dag till på er att knäcka tidskontrollerna från TempOkvalet. Rätta svar kommer i nästa rapport.


Inga kommentarer: