måndag 7 juli 2014

VM rapport 3

Norskt guld i Tempo.


En märkbart glad och lättad Martin Jullum.
 
Inga medaljer till de svenska, det såg ändå hyfsat ut efter kvalet med Martin på en fjärde och Marit på femte, Stig var missnöjd på tjugoförsta plats. Men Martin och Marit hade slagläge för i alla fall medalj. Åt Anti Rusanen såg det inte ut att göra nåt åt, han ledde med över sextio sekunder gentemot Martin Jullum som låg tvåa.
Men kvalet var mycket svårare än vad modellen antydde, och sen finalen som skulle gå i parkmiljö, skulle väl fungera. Men det var riktigt svåra stationer som banläggaren fått till. Med långa avstånd och siktfält på uppemot 200 ° gjorde även finalen till riktigt svår. Och Anti dabbade sig ordentligt på en station och åkte på många fel, vilket gjorde då att Jullum kunde gå förbi och vinna. Nu lämnade finnarna in några protester mot några stationer. Tävlingsledningen valde att avslå klagomålen, och eftersom ene jurymedlemmen var finländare fick jag gå in i hans ställe. Nu valde vi att gå på tävlingsledningens argumentering och väldigt försenat kunde då resultaten spikas, Jullum vann, före Lauri Kontkanen, Pinja Mäkinen trea, Anti Rusanen fyra och Marit behöll sin femte plats, Martin hade det jobbigt och tappade till en tionde plats, Stig lyckade plocka några platser och slutade på en nittonde plats. Största överraskningen måste väl japanen Naohiroj Yamaguchi vara, han klättrade från nittonde till sjunde plats.
 

 
 
Lösningar till kval och final.

Igår var vi ju på invigningen, här fick vi tåga genom Asiagos gator och ta emot folkets jubel. Vi gick tillsammans med orienteringslöparna, men vi lät Rolf, såsom ålderman bära fanan, och framme vid stora torget togs vi emot av en delegation från Bohusläns kommande arrangörer av WOC och WTOC.

Så här ser det ibland ut när vi tar oss till tävlingsområdena.
 
Imorgon är det dags för första PreO modellen och på onsdag är det tävlingsdags igen, så det krävs nog att fler än Nils och Ingemar håller tummarna....
 
 
Bosse
 
 

Inga kommentarer: