onsdag 23 september 2015

Nya äventyr i Tjeckien

Först en ursäkt att jag inte levererat svaret på "Gissa magen" del två, jag har inte mått riktigt bra, och därför inte orkat engagera mig så mycket .

Tjeckien då, det var ju de sista tävlingarna i Europa cupen, men så som resultaten har varit i år så var huvudsyftet med resan ett föedelsedagsfirande då jag veckan innan fyllde 55. Tack alla ni som kom ihåg mig via facebook...
God mat och dryck och ett trevligt resesällskap var höjdpunkterna.
Michael hade programmerat GPSen hemma så jag var lite orolig att vi skulle hamna i Polen, med tanke på hur det gick för en del förra året, och att vi skulle till nordöstra Tjeckien, väldigt nära polska gränsen. Men det gick bra, en del lustiga omvägar, bland annat tyckte vi att vi körde på en kostig nästan innan vi kom fram till Jesenik där vi skulle bo, och de som kom till Polen i fjol flög till Wroclaw, så dom hade redan varit där....
 Redan på Landvetter började ätandet.
 Efterrätten första kvällen i Prag.
 Vaclavplatsen.
 En efterrätt i väntan vid det astronomiska uret.
 Makarna Däldehög med Karlsbron i bakgrunden
Till sista middagen i Prag hade William anslutit.
 
Prag var fortfarande en turistfälla trots att huvudsemestrarna var över, men det märktes inte, mycket turister och många som försökte tjäna en slant genom att göra olika saker.





Jag brukar ta lite udda bilder ibland och den översta är trapporna på hotellet vi bodde första natten i Prag och den undre är från torget i Jesenik.

 
Jo magtävlingen, det var ju naturligtvis Olas kagge.