söndag 28 juni 2015

VM rapport 28/6

Snacka om att miss formtoppen, Lennart vann helgen före i Varazdin och nu idag på stafetten gick öppna laget full och vann. Kul med en seger i alla fall. Lennart gjorde också 4-3 mot Sigurd, eftersom Sigurd inte gick till TempO final. Varenda litet glädjeämne måste plockas fram, när det nu inte gick så bra för övrigt. Inga kommentarer på någon av rapporterna? Inte ens på den fantastiska tävlingen Gissa magen. Det var ju naturligtvis Owe om nu nån trodde nåt annat. Ni går en chans till att tävla. Gissa magen del 2.

Hälsningar PreO laget genom Bosse.
 
 Starten för stafetten.
 Gissa magen del 2, alternativen är jag, Owe, Martin, Ola eller Lennart.
 PreO laget.
Solnedgång över Budapest.


lördag 27 juni 2015

VM rapport 27/6

Inga medaljer till Sverige. Sämsta VM någonsin. men det fanns ljuspunkter Stig hade fullt och klättrade, blev bäste svensk i öppna han blev till slut nia, Marit klättrade och blev 11, Michael klättrade och blev femma, Michael och Inga hade snabbast svarstider på tidskontrollerna. Ni märker att vi får leta efter ljuspunkter. Det roligaste denna dag var väl att titta på vaktmästarna på golfbanan, de höll på i två timmar med att laga en vatten slang, sen levde slangen ett eget liv en stund. Sen skulle nån byta kläder, ni kan få en sista grej att tävla om, jag kallar leken "Gissa magen", fundera på den en stund.

Nu återstår banketten och i morgon kör vi en stafett, vi har fyra lag och har lånat ut Roland till danskarna, han kommer ju där nerifrån nånstans, så det är ingen större skillnad.

Bosse


Lennart ligger i, passar på att cykla lite, men han kom inte så långt...............
Cykeln stod still hela tiden.........

Vem hade finast tröja? nej jag menar blomsterkrans.

Lite vila blev det innan de kom i mål.

 
Gissa magen. Jag, Ola, Martin, Owe eller Marit.
 
Jag hade köpt champagne för att fira våra medaljer, den fick Sören och Jullum istället, de båda treorna.


 Paralympic Podiet. Vladimir Vovk Ukraina etta, Ivitca Bertol Kroatien tvåa, Sören trea Ola och Michael fyra och femma, Jana Kostova sexa.
 Podiet i öppna klassen. Michele Sera Italien etta, Anti Rusanen tvåa Martin Jullum trea Marko Määtälä fyra Vitalii Kyrychenko Ukraina femma Guntars Mankus sexa.
Podiet för lagtävlingen. Ukraina etta, Kroatien tvåa, Finland rea, Tjeckien fyra, Sverige femma och Lettland sexa.








fredag 26 juni 2015

VM rapport 26/6

Skitdag för svenskarna.

Riktig skitdag för de tre i TempO finalen. Bäst kom Martin på en tionde plats, Lennart kom fjortonde och Marit först på tjugoförsta plats. Långt ifrån kapaciteten och förväntningarna. Vann gjorde nu Anti Rusanen före slovaken Jan Furus, trea kom den "nye norsken" Sondre, faktiskt riktigt roligt för hans del, han är ju frisk från sin benskada, ¨men han kommer nog nu att fortsätta med PreO.
 
Ändå roligt med så många nya namn i toppen av resultatlistorna, den nye italienaren som jag nämnde igår kom åtta, och två portugiser kom sexa och sjua. De verkar satsa stenhårt på PreO, efter att de hade EM i fjol.
Dagens bana gick på Zagrebs golfbana, där även morgondagens avslutning av PreO delen skall gå. Modellen som vi gick efter TempO finalen, trivdes Ola på, både underlaget och att det inte var kuperat, hans knä går ju inte speciellt bra i backar, så det verkar lovande, då ju han leder efter många turer hos funktionärerna för att få rätsida på hans tidsstämplingar.
Maten som vi blev bjudna på vid golfrestauranten var också helt OK.
Håll nu tummarna för att mitt hår ryker imorgon, två guld och lockarna åker eller så har de nåt annat på lut, vi får se....
 
Bosse
 

torsdag 25 juni 2015

VM rapport 25/6

Först en förklaring till gårdagens artikel. Ola ledde, sen kom arrangörens resultatlista och där påstår dom att Ola har gått över tiden med en kvart, därav tre mindre poäng. Vi har påpekat detta för arrangören och dom skulle dubbelchecka en gång till.

Nu till dagens tävling.

Tre svenskar till TempO Final.

Marit, Lennart och Martin gick enkelt till final. Alla tre blad de tio bästa. Erik Stålnacke hade en tung dag. Lite missflyt med några onödiga misstag och lite lång svarstid gjorde att han till slut blev femtioetta.

Men de andra tre gick enkelt till final, utan att förta sig.
Övriga i toppen  kan nämnas Tomas Lestinsky etta Sondre Ruud Bråten tvåa och Anti Rusanen trea, bland några nya namn kan nämnas Alessio Tenani från Italien och Edgar Domingues som överaskade lite. Men TempO är en gren som är lättare att komma fram i än vanlig PreO.
 
 
Om nån trodde att jag bara flyter med och bara latar mig så kommer här bevis att jag faktiskt lägger ner en del arbete. Faktiskt!
 
Arenan idag var belägen intill en av floderna i Karlovac, där det var en badplats och gott om plats för sollapande, lite bilder därifrån.
 




Nu kör vi för guld nummer ett imorgon...

Bosse
PS.
Listade ni ut laget?
Martin, Marit och Ola. 
 


onsdag 24 juni 2015

VM rapport 24/6

Ola i topp första dagen.

Ola leder Paralympic klassen efter första dagen, ensam med två fel.
 
Det visade sig vara en hyfsat svår bana som bjöds, tävlingen gick i norra delen av Zagreb. Regnet som hade hållit på sedan igår kväll och hela natten hade bitvis  förvandlat stigarna till rena gyttjebrottningsarena. Arrangörerna fick skaffa fler påskjutare till de med rullstolar.

 Italienaren Fabio Bortolami var bar en av alla rullstolsburna som behövde tvätta bort all gyttja.

Bäst av övriga var Martin som också hade två fel, han ligger femma i öppna klassen, övriga svenskar misslyckades lite, Marit med tre fel ligger sextonde, Stig med ytterligare ett fel ligger på en tjugofemte plats. Michael i Para hade en del oflyt med avståndsbedömningar och hade sex fel, men ligger ändå åtta. Inga och Rolf hade det ännu jobbigare då dom båda hade åtta fel. Roligt för vår vän Sören Saxtorph, som ju sitter i rullstol, och på detta underlag också måste koncentrera sig på att ta sig fram över huvud taget, ligger tvåa en poäng efter Ola. Andra etappen går på lördag, då även lagtävlingen avgörs. Laget är uttaget, men inte avslöjat för de tävlande. Ni har till i morgon kväll på er att tippa vilka som skall ingå. Det måste vara minst en paralympiker, men det kan vara fler.
I morgon går TempO kvalet, där tävlar följande, Martin, Marit, Lennart och debutanten Erik Stålnacke.






Facit kartorna kom efter en lång stund, men då kollades den noga.


 Bosse





 

tisdag 23 juni 2015

VM rapport 23/6

Nu börjar det brännas. Modellbanan är avklarad, och de flesta var överens med banläggaren, några avvikare fanns, men de kanske lärde sig nåt. Vi har också fått förklarat för oss hur zero tolleransen fungerar. men den förklaringen bara försvårar och gör det ännu krångligare.
 Och äntligen är resultaten för helgens tävlingar publicerade, de finns här.
Imorgon börjar tävlingarna med den första individuella tävlingen. Martin, Marit och Stig i öppna, Michael, Ola, Rolf och Inga i para. Håll tummarna.

Lite bilder från dagens modellbana.

 Andra konrollen, det går faktiskt en höjdkurva där inne, det var lite kurvor i området som inte ens Ola Jansson skulle ta med.

 Genomgång av första slingans svar.
 Ibland finns det bänkar precis framför kontrollklustret.......
Mycket lägligt.
 Tidskontrollen, fler kurvar........
 
 Så här gör PreO-are när dom har lite tid över. TempO träning till bords.
Kartan ritas och skärmar (kapsyler) placeras ut.
 Riktigt skall det vara, inget tjykikande innan.
Maria bara ler åt alltihop i bakgrunden.
 TempO kartorna........
Modellkartan.
 
Bosse

måndag 22 juni 2015

VM rapport 22/6

Då har vi varit nere i Kroatien några dagar, några kom ner den 19e, några kom den 20e, dom som vill fira midsommar hemma gjorde det, nån kom idag, han fick inte ledigt för sin arbetsgivare. Den som kom ner den 19e gick TempO tävlingen, där vann Lennart, innan hade han sprungit sprinttävlingen och fått stryk av Sigurd Daehli, och  faktum är att Lennart slog honom på samtliga PreO tävlingar, så det blev oavgjort, dom emellan, kan man säga.
Två nätter, de dagar som ECTO varade, bodde vi i Varazdin en stad med ca 40000 innevånare.
Men hur det gick på de följande tävlingarna vet vi fortfarande inte riktigt. Organisatoriskt flöt det väl inte på någe vidare, kan man säga om man vill vara något så när snäll. Martin Jullum vann väl andra dagen, och Guntars Mankus från Lettland vann i dag, men nåt mer har inte kommit på arrangörens hemsida. Vi får hoppas vi får reda på det innan vi åker hem den 29e.
Nu har vi installerat oss på hotellet i Zagreb, Aristos Hotel, ett "halv hyfsat" hotell, flott, men förrätten var rena soppan.....
I morgon skall vi på Medel event, både TempO och PreO modell. Sen skall vi på invigningen, hoppas vi klarar oss undan regnet som skall komma i morgon kväll och på onsdagen, men i så fall lär det förhoppningsvis inte bli så varmt.....



Mer rapporter imorgon.

Bosse

söndag 14 juni 2015

Resa till Bretagne

Jag och min norske granne Odd-Arne tog en bilsemester till Bretagne. Han låter bygga en segelbåt i aluminium där i ett samhälle som heter Tréguier. Så det var bron vid Malmö och färjan Rödby-Puttgarden, autobahn genom Tyskland, vilket ju är en historia i sig. Man kan ligga i 140 knyck  i mittfilen och bli omkörd så att lacken krullar sig.
Vi övernattade strax utanför Duisburg vid Hotel Moers van der Valk, rekommenderas. Fortsatte genom Holland och Belgien , for över broarna vid Le Havre, fantastiska konstruktioner. Väldigt mycket avgiftsbelagda motorvägar genom Frankrike, men det fugerade smidigt vid betalstationerna, inte som i Norge där man får räkning efteråt. Jag har fortfarande inte betalt för resan till Stavanger i Påskas. Vi stannade till vid Le Mont Saint-Michel, innan vi var framme i Tréguier.

 Här bodde vi första natten i Tréguier. 1400tals byggnad med spiraltrappor i sten och lågt i tak, men mysigt. Lugnt och stilla.

 Tidvattnet kan variera 11 meter.

 Andra övernattningen i Tréguier, charmig del av staden som har anor från 1300 talet. Gillar man fransk frukost så rekommenderar jag ett besök

 Odd Arne, det var hans fel att vi åkte ner........
 Kyrkan i Tréguier, typisk gotisk byggnadsstil.


 När Odd-Arne var vid varvet och diskuterade båtbyggeri åkte jag runt och fotograferade lite, först till La Piont du Chateau och Le Gouffre, som ligger på promenadavstånd från varandra. Dramatisk del av Côtes-d'Armor, faktisk i de här delarna som Asterix bodde. Man förväntade sig att piraterna skulle dyka upp runt nån klippa.



Castel Meur vid Le Gouffre. 



 På eftermiddagen åkte jag till Ploumanac'h, lite annan typ av kust, inte så grunt som La Piont du Chateau och Le Gouffre, så dyningarna fick ordentligt tag att slå mot klipporna, lite mjukare bergart verkade det också, så havet hade format klipporna till rena fantasifoster.
 Spektakulärt.
Här var det mera stigar så här var mer människor som njöt av scenerierna.





















 När vi åkte hem åkte vi inom Westvleteren. Där ligger ett kloster, Sint Sixtus, där man gör flera öl varav ett, Westvleteren 12, på 10,2 procent, som flera gånger blivit utsett till världens bästa öl. Nu är det så att det bara går att köpa på plats vid klostret, om man förbeställt kan man få köpa max två flak. Det hade vi inte gjort, men på andra sidan vägen ligger en bar, där man kan köpa en sexpack , utan att ha förbeställt. Nu är det ju fler än vi som tänkt samma sak, så det var slutsålt........
Men vi köpte en flaska och delade på, och det var gott. Riktigt gott. Det går inte att dricka andra öl hädanefter, för inget annat öl är gott nog. Så är det faktiskt.
Så nästa gång jag åker ner genom Europa är det bäst att ha förbeställt!