onsdag 20 maj 2015

Nordic Match

En intensiv tävlingshelg är över, både för tävlande men också inte minst för oss arrangörer. OK Skogsmunken som stod för de flesta i arrangörsstaben gjorde tycker jag ett fantastiskt jobb som fick ta in alla kontroller på lördagen för att sedan direkt åka till Tanum i regnet för att förbereda söndagens tävling. Där hade Bengt Karlsson Idefjordens SK förberett skärmplaceringar, men allt uppbyggande gjordes av Skogsmunken i bitvis hällande regn.
För att börja från början var det glädjande att så många som ett fyrtiotal tog tillfället att träna, visserligen på en gammal karta, men man fick en inblick i hur Bohusterräng kan se ut. Fredagen fortsatte med att Stenungsund och Kungälv arrangerade den nya TempO stafetten på det sätt som VM stafetten troligen kommer att se ut.
 Sen kom lördagen med ett regn som gjorde det hela till en inte alltför trevlig tillställning. området var ju med sin närhet till havet väldigt utsatt för väder och vind, vilket gjorde det svårt för både tävlande och funktionärer.
På söndagen i Tanum hade regnet till slut upphört men det blåste lite mer.
Jag  tror att vi som arrangörer lärde oss en hel del, så vi till nästa års WTOC förmodligen inte behöver göra samma misstag.
 De 33 lagen i stafetten står uppradade inför start och får instruktioner av startchef Tore Jansson Kungälv.
 Stafettens TempO station. Sören Darell skriver upp vad Anne Braggins svarar.
  Lördagens elitbanas tjugofjärde kontroll. Den rätta platsen är vid Z. Skärmen i förgrunden till hör A klassens sista kluster.
 Vår mest långväga gäst, japanen Koji Chino begrundar Elitbanans tjugonde och tjugoförsta kontroller. också i Lysekil.
 Elitbanas femte och sjätte kontroller. Långa avstånd, svårt att se för många tävlande, femte var rätt sjätte var falsk, men tittar man på kartan skall det vara ett buskage framför skärmen. Här ser man tydligt (jag har zoomat) att buskaget är bakom skärmen. Där som kan tolkas som ett buskage framför sjätte skärmen är ett med ljung och minst två nivåer lägre ner.
 Det stora A klustret i Tanum, elitens första ben. Vad vi inte hade kollat var att skärmen till eliten tjugotredje kontroll syntes väldigt tydligt, vilken ju också var extra stor. Det var inte meningen, en del hade svårt att se nionde kontrollens skärm, där vi hade satt två skärmar över varandra, men den var i skugga under en tall. Men man skall ju som tävlande alltid leta upp den rätta platsen för att avgöra om det sitter någon skärm där, vilket det ju gjorde. Den rätta punkten för tjugotredje kontroll ligger strax ovanför åt vänster där det står ett Z.
Backen upp mot målet på första benet. Här hade man bra sikt mot första A klustret.
 
 Här följer samtliga kartor och facit, dock inte TempO kartorna, det hade blivit för många.